Col·legi Oficial Infermers/eres de Girona

Jornades

Jornada Infermeria In16

 


JORNADA D’INFERMERIA In’16

 

Ingredients per cuidar la salut

 

El passat 24 de novembre es va celebrar la Jornada d’Infermeria In’16, organitzada pels membres de la Junta de Govern del Col·legi d’infermers/es de Girona.

 

La inauguració va anar a càrrec del Sr. Miquel Carreras Massanet, gerent de la Regió Sanitària de Girona i de la Dra. Carme Puigvert Vilalta, presidenta del Col·legi Oficial d’Infermers i Infermeres de Girona.

 

Aquest any la jornada es va orientar entorn els hàbits saludables per oferir eines innovadores i posar-les al servei de les persones que, com a infermeres i infermers, atenem.

 

Acte seguit, el Sr. Julio Basulto Marset, dietista-nutricionista, va impartir la conferència “Alimentació saludable al llarg de la vida”.

  

El Sr. Basulto és conferenciant, docent, membre de comitès experts, col·laborador habitual de radio i altres mitjans de comunicació, coautor i autor de llibres i de diferents publicacions. És un gran comunicador expressiu i els seus discursos son coherents, amb intencionalitat utilitzant una mica d’ironia/humor.  

 

Es va comptar amb la participació de la Fundació Alícia, dedicada a la innovació tecnològica i a la millora dels hàbits alimentaris que a mig matí ens van presentar un taller pràctic “Com fer divertida i amena la dieta hipocalòrica”.               

                                            

En acabar es va fer una pausa activa amb la col·laboració d’EUSES a càrrec del Sr. Daniel Mut. Les pauses actives son moments durant la jornada laboral, que es dediquen a realitzar exercicis de mobilitat, estirament, tonificació muscular o/i exercicis aeròbics entre lleus i moderats. Els seus efectes beneficiosos van més enllà dels directes en la salut, com son l’assistència laboral, l’estrès i la satisfacció laboral que poden tenir un gran cost-efectivitat en reduir despeses en salut i en incapacitats.

 

Després d’un esmorzar saludable va tenir lloc una taula rodona amb el títol “Hàbits saludables en les diferents etapes de la vida, infància, edat adulta, embaràs i menopausa” .Per fer la presentació d’aquesta taula, es van formar tres grups de treball:

 

-Infància: Sra. Natàlia Ventura Taberner, Sra. Belén Pérez Jiménez i Sra. Maria Cruz Salgado Rodriguez.

-Edat adulta: Sra.Mariona Vilar Pont, Sra. Montserrat Ledesma Joanmiquel, Sra. Neus Batallé Robert i Sra. Núria Puigvert Viu.

-Embaràs i menopausa: Sra. Sílvia Molina Navas, Sra. Marta Figueras Roldan, Sr. Enrique Estévez i Sra. Ariadna Puig Mercadal.

 

Va moderar la taula la Sra. Montserrat Jover Mallol, vocal 1ª de la Junta.

 

Tot seguit es va procedir al lliurament dels premis.

 

Premi al millor treball publicat a la revista Pols a Pols 2015

 

Reunit el jurat el dia 8 de novembre a la seu col·legial, format per la Dra. Carme Puigvert Vilalta, presidenta del COIGi, la Sra. Margarida Franch Ferrer, col.legiada, com a membre del COIGi i la Sra. Laia de la Peña Torres, col.legiada com a membre expert, van acordar per unanimitat concedir el premi al millor treball publicat a la revista Pols a Pols 2015 als següents treballs:

 

Primer premi:

 

Títol: Situació actual de la limitació de l’esforç terapèutic, participació i percepció infermera en el procés. Revisió bibliogràfica

 

Autors: Sra. Ihssan Chentouf el Bahja , Sra. Iryna Frolova  i Sra. Lourdes Garcia Fornas

 

Y el segon premi al següent treball.

 

Títol: “GNEAUPP, úlceres per pressió (UPP) i llei de la dependència. A propòsit d’un cas”

 

Autors: Sra. Rufina Espín Sánchez

 

21è Premi al millor Projecte d’Investigació 2016

 

El dia 10 de novembre es va reunir el Jurat format per la Dra. Carme Puigvert Vilalta, com a presidenta de la Junta de Govern, col·legiada, la Dra. Carme Bertran Noguer, com a membre UDG, la Sra. Lluïsa Garcia Garrido, com a membre assessor de recerca del COIGi, la Dra. Carme Majó Rovires, com a membre expert, i la Sra. Montserrat Jover Mallol, com a membre de la junta de govern, van acordar per unanimitat que el primer premi queda desert i es dóna el segon premi al treball “Evaluación de los resultados perinatales de recién nacidos entre madres autóctonas e inmigrantes en el ámbito hospitalario”, de l’autora Sra. Marina Hermoso de Mendoza Ayuso col.legiada .

 

 Beca COIGi 2016

 

Reunits el dia 21 de novembre el jurat format per la Sra. Cristina Montero Parés, com a membre de la junta de govern i en qualitat de presidenta del jurat, la Dra. Margarita Puigvert Vilalta, com a membre de la junta de govern, la Sra. Lluïsa García Garrido, com a assessor de suport metodològic del Coigi, el Dr. Gerard Blasco Sola i com a membre expert i la Dra. Carme Bertran Noguer, com a representant de la Facultat d’Infermeria de la UdG, acorden que la Beca COIGi queda deserta.

  

Ajudes econòmiques per realitzar el Màster en Promoció de la Salut de la UdG

 

Dins del Programa de Promoció de la Salut amb col·laboració del Dipsalut, es va fer entrega de les ajudes al Premi del Màster de Promoció de la Salut de la UdG.

 

El dia 14 de novembre es van reunir els membres del jurat, Sra. Sana Chaer-Yemlahi Serroukh, Sr. Omar Habbab Mohamed, Sra. Laia de la Peña Torres,  tots ells membres del Grup de Promoció de la Salut del Dipsalut del COIGi, la Sra. Lluïsa Colón Moreno, secretària de la junta de govern, i la Sra. Sílvia Bardalet Viñals, vocal 7ª de la junta i coordinadora del Dipsalut, van acordar per unanimitat atorgar la Beca a la col·legiada Sra. Neus Ferrer Morell quedant deserta la segona Beca.

 

La presentació dels premis va anar a càrrec de la Sra. Francesca Abulí Picart, vocal 6ª del Coigi.

 

Per finalitzar, la guanyadora del 20è. premi d’Investigació 2015, la Sra. Míriam Broncano Bolzoni, va fer un breu resum del seu treball.  Va rebre la felicitació per part de tots els assistents.

 

La Clausura de la Jornada va anar a càrrec de la Sra. Cristina Montero Parés, vicepresidenta del Col·legi Oficial d’Infermers/eres de Girona. La finalitat d’aquesta jornada era donar eines als infermers/infermeres per posar-les al servei de les persones que atenem i esperem que amb les exposicions que s’han fet al llarg de la jornada d’aquest any s’hagi aconseguit.

 

Mapa web

ISO 9001
Bústia de suggeriments Bústia de suggeriments

Webs col·laboradores

  • Forum Sanitari
  • Organizació col·legial en infermeria consell general
  • Consell de col·legis diplomats en infermeria de Catalunya

Edifici Fòrum C. Albereda, 3-5 3r. de Girona (CP 17004)· Tels. 972 20 40 61 i 972 20 15 04 · Fax 972 21 30 08 · A/e. codigi@codigi.cat | Localizació Google maps

Copyright © 2011 Col·legi Oficial de Diplomats en Infermenria de Girona. All rights reserved. Website Design Jmes1