Card Marià

Card Marià

Card Marià, Beneficis i contraindicacions.

El Card Marià (Silybum marianum) o també card de llet és natiu de les zones càlides i seques del sud d’Europa i nord d’Àfrica i ha estat utilitzat com a aliment en països que envolten la Mediterrània. El card de llet s’ha utilitzat naturalment per tractar problemes de fetge durant més de 2.000 anys.

En 1960, científics alemanys van identificar un grup de components actius presents en el denominat silymarins o silymarins en espanyol, que al seu torn està compost d’altres substàncies com l’isosilybinin o l’isosibilin, silychristin o silycristiin, silydianin o silidianin, i silybinin o silibinin,…
Aquestes substàncies actives es localitzen principalment a les llavors del Card, i des del seu descobriment es duen a terme més estudis que busquen trobar les seves propietats terapèutiques.
A continuació, veurem alguns dels usos que es donen al Card Marià.

Què és el Card Marià i per a què serveix.

Des del descobriment dels Silymarin de la llet de Card en 1960 per científics alemanys s’han realitzat molts estudis realitzats per trobar i demostrar possibles usos terapèutics de Card marià.
Però abans d’això, el card de llet ja era comunament utilitzat per tractar diverses malalties en la medicina popular en moltes regions del món.

Un dels usos més populars del Card de llet és per al tractament i la prevenció de malalties relacionades amb el fetge.
Segons el Rochester Univerity de Nova York, “la llet Card s’utilitza per tractar les condicions hepàtiques i el colesterol alt, i per reduir el creixement de les cèl lules canceroses. És una planta que s’ha utilitzat per a moltes malalties diferents en els últims milers d’anys, especialment els problemes hepàtics. Els resultats dels estudis produeixen una gran quantitat d’informació prometedora per a l’ús d’aquesta planta amb finalitats terapèutiques “.
També la institució mèdica OHSU abala amb els seus estudis que “el Silymarin del Card de llet pot tenir un paper important en el tractament de NASH (malaltia del fetge gras no alcohòlic)”.
El fetge és l’òrgan que desoxifica la sang i realitza nombroses altres funcions vitals. El silymarin, un component actiu del Card de llet, protegeix el fetge mitjançant l’enfortiment de les membranes exteriors de les cèl lules hepàtiques, la prevenció de les toxines de l’entrada de cèl lules.
A més, el Card silimarina estimula la síntesi de proteïnes en les cèl·lules hepàtiques, que ajuda a regenerar i reparar el fetge.
El silymarin és també un eficaç antioxidant, i s’ha demostrat que redueix el dany a les cèl lules hepàtiques causades per l’ús reiterat d’alguns medicaments, i pot protegir el fetge de l’alcohol, la cirrosi, l’hepatitis i els contaminants.

Avui en dia, els científics estudien amb impaciència el possible ús del Card marià i, especialment, un dels compostos presents a Silymarin, Silybinin per al tractament del càncer.
Concretament, un estudi publicat el 2018 a la prestigiosa revista científica Nature Medicine, i dirigit al Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO) assenyala els efectes beneficiosos sobre el tractament de les metàstasis cerebrals secundàries de tumors primaris.

Quins compostos de Card de llet són útils per a la medicina?

Les propietats terapèutiques del Card Milk es centren essencialment en el Silymarin presents principalment en les seves llavors.
El silymarin al seu torn es compon de:
• El silibinin
• L’estat de silicristina
• Silidianina
• L’isosilibinas A
• Les isosilibinas B
• 3-deoxy-silicristina
• Els silandrina
• La silimonina

Deixa un comentari